Avem nevoie de carbohidrati

Este totusi important sa iti amintesti ca si carbohidratii sunt o parte foarte importanta a unei diete foarte sanatoase si bine echilibrate si iti pot oferi combustibil pentru antrenamentele tale sub forma de glicogen, care e stocat in ficat si in muschi. Grasimea, totusi, trebuie sa fie descompusa in acizi grasi inainte de a putea fi folosita pe post de combustibilsi numai atletii de anduranta mare care se antreneaza in mod viguros pe parcursul unei zile sunt capabili sa isi foloseasca toate rezervele de glicogen inainte ca corpurile lor sa inceapa sa isi foloseasca propria grasime ca sursa de combustibil. O dieta cetogenica, precum cele pe care acest articol le revizuieste cu 85% din dieta fiind grasime, iti forteaza corpul sa isi foloseasca depozitelel de grasimi ca sursa de energie. Acest proces e numit “ceto adaptare” si dureaza cateva saptamani.

Totusi, nu este o idee prea buna sa folosesti prea multi carbohidrati sau grasimi pentru mesele tale. Grasimile ar trebui sa reprezinte doar 20 pana la 30 de procente din mesele tale (gandeste-te la doua felii de avoado). Carbohidratii ar trebui sa reprezinte 40 pana la 50 de procente dintr-o singura masa si printre sursele bune de carbohidrati se numara: legumele, fructele si cerealele integrale. Expertii guvernului au oferit sugestii pentru “Liniile de ghidare dietetica” din anul 2015, care incurajeaza americanii sa reduca consumul de carne, de zaharuri, de alimente bogate in amidorsi sa includa mai multe fructe, legume, cereale integrale si grasimi sanatoase in alimentatia lor de zi cu zi.

“MIscarea de a reduce cantitatea de carbohidrati recomandata pentru publicul general are loc pentru ca majoritatea dintre noi nu facem deloc miscare. Stam prea mult jos! Atunci cand nu ne miscam sau, daca ne miscam, o facem pentru doar o ora in fiecare zi, nu folosim toti carbohidratii pe care ii mancam si, prin urmare, continuam sa luam in greutatesi ne crestem riscul de a dezvolta anumite boli cronice. In cea mai mare parte a timpului, ne miscam prea putin si mancam prea mult, in special carbohidrati, pentru ca sunt o optiune usoara, sunt disponibili si sunt foarte buni la gust,” spune Maureen Namkoong, nutritionist si director de fitness la Everyday Health.

Exista un loc pentru carbohidratii si grasimile bune intr-o dieta echilibrata. Carbohidratii si grasimile bune iti pot oferi mai multa energie, te pot ajuta sa pierzi in greutate si promoveaza sanatatea sistemului cardiovascular. Dar ce e prea mult strica- si aceasta regula se poate aplica si in privinta grasimilor si a carbohidratilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *