Mai putine pofte alimentare

  1. Consumul de spanac nu o sa aiba asupra ta acelasi efect imediat pe care il avea asupra muschilor lui Popeye, dar verdeturile iti pot oferi o doza draguta din vitaminele A, C si K. UN extract de spanac continand tilacoide (o membrana care se gaseste in spanac) s-a dovedit capabil de a ajuta la suprimarea apetitului alimentar si a poftelor pentru anumite mancaruri. Cercetatorii au oferit la 60 de subiecti supraponderali o doza de 5 grame de extract de spanac sau un placebo la o distanta de o saptamana. Cei care au consumat extractul de spanac erau mai putin infometati prin comparate  cu cei care au luat placebo.
  2. Iti stimuleaza sanatatea sexuala: In medie, americanii consuma 16 grame de fibre in fiecare zi, ceea ce ar fi grozav, daca nu ar fi mult o valoare mult prea mica fata de doza recomandata de 21 pana la 38 de grame in fiecare zi. In afara ca iti va imbunatati procesul de digestie si ca te va ajuta sa ramai mai activ (stii la ce ma refer), sunt si alte motive de a manca fructe cu un continut mai mare de fibre: unele date sugereaza ca barbatii care mananca in mod regulat din dulciurile oferite de catre natura au cu 14% mai putine sanse sa dezvolte disfunctie erectila.
  3. Care este un fruct foarte bun, foarte usor de gasit si foarte bogat in fibre pe care sa il incerci? O sa iti prezentam cazul perelor: Un studiu efectuat la Universitatea din Minnesota, St. Paul, a aratat ca perele iti pot oferi aproximativ un sfert din aportul tau zilnic de fibre, ceea ce reprezinta mai multe fibre decat se gasesc in mere sau in banane ( acestea iti pot oferi 17% si respectiv 12% din necesarul tau zilnic din fibre).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *