diferenta-dintre-Alunitele-inofensive-si-cancer-Melanom

Cum sa facem diferenta dintre Alunitele inofensive si cancer Melanom – poze cu cancerul pielii melanom si alunite pe in corp(cap, piele, spate )

Pentru a începe cu, tehnic vorbind, melanomul este o tumora maligna de melanocite. Melanocitele sunt celule care produc pigment de culoare închisă, melanina, care este responsabil pentru culoarea pielii. Sunt dominante în piele, dar sunt, de asemenea, găsite în alte părți ale corpului, inclusiv a intestinului si a ochiului.

Melanomul poate proveni din orice parte a corpului care conține melanocite. Melanomul este mai putin frecvent decat alte tipuri de cancer de piele. Cu toate acestea, este mult mai periculos dacă nu este găsit devreme. Ea determină majoritatea (~ 80%) din decesele legate de cancer de piele, făcându-l astfel mortala forma de cancer de piele și poate fi greu de identificat.

Dacă o aluniță sau pată se potrivește caracteristicilor de mai jos, este posibil să doriți să ia în considerare o întâlnire dermatolog:

  • Asimetria – dacă alunița ar putea fi împăturit în jumătate, cele două jumătăți nu ar potrivi;
  • Nereguli de frontieră – granițele Mole sunt inegale sau neclară;
  • Nuante mol a amestecat de bronz, maro, negru sau alte nuante – variații de culoare;
  • D iameter – la fața locului este mult mai mare decât o gumă de creion;
  • Evolution – aspectul sa schimbat într-un fel;

 Toate cazurile de cancer sunt cauzate de deteriorare a ADN-ului în interiorul celulelor. Acest prejudiciu poate fi mostenit sub forma de mutatii genetice, dar în cele mai multe cazuri, acesta se acumulează de-a lungul vieții unei persoane și este cauzată de factori din mediul lor. Deteriorarea ADN-ului face ca celula sa creasca de sub control, ceea ce duce la o tumora.

Melanomul este de obicei cauzata de daune de la lumina UV de la soare, dar lumina UV de la sezlonguri pot contribui, de asemenea, la boala. Cancerul de piele este extrem de curabile, atunci când este găsit mai devreme. Totusi, nu orice alunita sau semn este periculos. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru a spune diferența dintre un cusur periculos și un tipic mol simplu,, normal.

Nu face un “munte” pentru o alunita

În cele mai multe cazuri, o aluniță sau un cusur este pur și simplu un grup de celule pigmentate, creând un loc care poate fi deschis la culoare, roz sau maro foarte închis. Unele alunite sunt ridicate de pe suprafata pielii, iar unele fire de păr germina, dar nici nu este un semn rău în sine. Aceasta nu înseamnă că este un mol atipic. Nevii pot fi, de obicei lăsat în pace, dar ar trebui să fie monitorizate pentru modificări. Dacă o aluniță apare suspect (bazat pe caracteristicile de mai sus) sau devine ușor iritat, medicul dermatolog poate amorti pielea și scoateți-l prin tăiere sau ras-l din fără nici un pericol. Mol va fi trimis la laborator pentru evaluare după aceea, pentru a vă asigura că este inofensiv.

Semne grave ale arsuri solare

O keratoza actinica este o solzoase dur, cruste, roșu sau maro, plat, care acoperă stratul superior al pielii și este considerat de pre-canceroase. Acestea apar în zonele expuse la soare și să le poti simti de multe ori înainte de a le putea vedea.

Daca este lasata netratata, se poate transforma într-carcinom cu celule scuamoase, o altă formă de cancer de piele, care pot raspandi, de asemenea, dar nu este la fel de mortal ca melanom.

Dermatologii recomanda de obicei folosind o crema (conținând fluorouracil) pentru a distruge celulele precanceroase, sau tratarea keratozei actinice cu alte tratamente cum ar fi azot lichid, cu laser sau terapie fotodinamica care pot distruge celulele anormale pe suprafata.

Urme / semne misterioase sau Melanom ?

O keratoza seboreica (a se vedea descrierea exactă) pot fi deschise la culoare, maro sau bronz, și poate avea un aspect de ceară sau solzoase, aspect-neg ca. Uneori, o keratoza seboreica pot avea variații de culoare și să fie confundat cu un melanom, asa ca este important să-i verificat.

Aceste creșteri comune, care pot varia în dimensiune, sunt benigne. Cu toate acestea, în cazul în care acestea devin senzația de mâncărime, rosu, iritata sau inflamata sau în cazul în care acestea sunt inestetice, ele pot fi fragmentat ușor de pe suprafața pielii sau congelate off cu azot lichid.

Alte puncte si pere

Un lentigo (numite popular loc de ficat) este o, pată frunte plat (de obicei în grup), cauzate de daune de soare pe termen lung. Aceste pete derivă numele de la faptul că acestea au crezut cândva incorect a fi cauzate de afecțiuni hepatice, dar ele sunt fiziologic nu au legătură cu ficatul

. Acestea pot fi “neatragator”, dar ele sunt benigne. Ele apar doar în zonele expuse la soare – pentru unii este nevoie de o mulțime de expunerea la soare. Lentigos poate fi lăsat în pace, dar în cazul în care vă deranjez pentru motive cosmetice, dermatolog poate recomanda aplicarea unei creme tretinoin și o crema de albire.

De asemenea, puteți să le eliminate cu un peelingul chimic, azot lichid sau zapped cu un laser. Purta o protectie solara cu un SPF de 30 sau mai mare, pentru a preveni mai mult de la curs de dezvoltare (nu mai vorbim, pentru a proteja pielea).

Melasma, nu Melanomul

Ca și în cazul în care sarcina nu a adus destule schimbări în corpul unei femei, unele femei dezvolta pete maro pe fețele lor în timpul întindere de nouă luni, adesea numit masca de sarcina – melasma.

În timp ce cauzele sale exacte nu sunt cunoscute, sunt genetice, componente hormonale legate de soare, și, astfel melasma se poate întâmpla, de asemenea, dacă luați contraceptive orale. Cu cât sunteți pe pilula, cu atat mai mare riscul.

Din fericire, melasma este inofensiv. Expunerea la soare poate întuneca patch-uri, deși, așa că purta de protecție solară cu un factor de soare dovada de 30 sau mai mare în fiecare zi, și să rămână în umbră cât mai mult posibil.

Uneori, melasma dispare dupa nastere sau de a merge pe pilula. Dacă nu, o crema de baza de prescriptie medicala-putere de albire, un peelingul chimic, sau tratament cu lumină intens pulsate (IPL) poate ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *