bai-de-apa-cu-gheata

Care sunt mai bune – băile de gheață sau băile cu apă rece?

Cand sa faci si cand ajuta baile in gheata – Este sanatoasa ” baile in gheata ” si cum functioaza tratamentul cu baie rece? Cand este necesar sa faci baie in cada de gheata si care e mai indicata?

Baile in gheata

După un antrenament greu, doriți să vă relaxați și chill out – într-o baie de gheață? Ea nu suna ca distractiv, dar poate viteza de recuperare. Ne uităm la dovezile.

În ultimii ani, băi de gheață au devenit foarte frecvent utilizate de către sportivi pro – să nu spunem ” populare ”, pentru că puțini oameni se bucure de ele de fapt. Deci, de ce au această formă de tortură auto-provocate devenit atât de comune? Și este ceva ce ar trebui să facem?

Băi de gheață sunt concepute pentru a ajuta tesuturile moi ( muschi, tendoane, oase, nervi ) a recupera de la un antrenament sau de joc și să fie gata pentru următoarea. Reparațiilor și serviciilor în sine, prin intermediul sistemului circulator corpului – vasele de sange transporta oxigen în țesuturi și eliminarea produselor reziduale de exercițiu, în special acid lactic.

Acidul lactic este o cheie de produs de exercițiu greu, iar când prea mult se acumuleaza provoacă muschii sa functioneze prost – te vei simti obosit, dureroase, și au membrele grele.

Teoria este că frigul accelerează îndepărtarea deșeuri de la mușchi, și reconstituirea de substante nutritive esentiale. Deci, cum funcționează?

Cum functioneaza si ce efecte are cade de gheata – baile in gheata?

Înainte de a trimite-te la ceva la fel de dureros și neplăcut ca o baie de gheață, vrei să fii sigur că face ceva util. Deci, cum funcționează băi de gheață?

O temă comună este că frigul solicită organismului de a recupera mai repede de la o perioadă intensă de activitate. Potrivit mai multor conturi, frigul în receptorii de temperatură semnale baie de gheață pentru a alerta creier pentru a ” retrage de sange la miezul organismului ”.

Un alt raport a sugerat că provoacă activitate metabolica pentru a încetini. Când te prezenta la o baie de gheață, apa rece face ca vasele de sânge strânge. Acest lucru forțează sângele din picioare, luând o parte din acidul lactic acumulat cu ea.

După 5 sau 10 minute, atunci când picioarele sunt reci și amorțite, și tu ieși din baie, picioarele tale sunt inundate cu sânge proaspăt, încărcat cu oxigen si substante nutritive. Acest lucru va umple muschii si tesuturile moi, și, în același timp, să continue procesul de eliminare a acidului lactic ca fluxurile de acest sânge proaspăt prin membrele.

Temperatura poate varia, dar este, de obicei, în intervalul de 50-59 de grade Celsius, sau între 12 și 15 grade sportivi Celsius. Some purta papuceii pentru a păstra degetele de la picioare acoperiri calde sau cauciucate jurul midsection lor, în timp ce cufundat.

Băi de gheață sunt acum o procedură standard în sport de mare de contact, cum ar fi de rugby și fotbal american, și, de asemenea, printre multe atleții de anduranță. Deși nu este puțin cercetat bazate pe dovezi pentru eficacitatea lor, ei au devenit larg acceptate ca instrument util pentru sportivi pro.

Dar sunt ele necesare, utile, sau chiar posibil pentru sportivi regulate și oameni de sport?

Cand sunt necesare baile in gheata in cada?

Dacă joci fotbal sau rugby, atunci cu siguranță băi de gheață ar fi de ajutor. Deci, prea pentru atleții de anduranță face de kilometri de mare – în acest caz, este necesar doar pentru a cufunda picioarele.

Cea mai mare problema pentru majoritatea oamenilor este practic. Pentru alergători, zona care are cea mai pounding este picioarelor mai mici, în cazul în care vă puteți face propria baie de gheață destul de ușor – a obține o găleată, umple-l cu apa rece de la robinet, apoi arunca în cât mai multe cuburi de gheata ca dvs. congelator poate face!

Oamenii au folosit frecvent aceasta tehnica, atunci când de formare pentru maraton sau triatlon pe distanțe lungi, și se simt cu adevărat ce face accelera recuperarea – dar să fie avertizat, aceasta poate lua ceva timp sa va obisnuiti. Nu se așteaptă să fie capabil să facă zece minute prima dată – vei fi norocos să fie în măsură să tolereze la mai mult de un minut de două.

Cu toate acestea, acest lucru nu este un lucru rău – în mod repetat înmuiere apoi scoate picioarele din apa rece va încuraja în continuare de sânge a alternativ culoare și de debit, și este, astfel, de ajutor.

Pentru sportivi, cum ar fi jucători de rugby care iau hit-uri și de abuz de tot trupul lor, singurele alternative practice de origine sunt : Umplerea baia cu apă rece și la fel de mult ca gheața. Alternând între dușuri calde și reci pentru 30 de secunde la un moment dat.

Baie rece VS baile in gheata

Mai multe surse sugerează că bai reci (60 – 75 grade Fahrenheit) au fost de preferat să băi de gheață. Fizioterapeut Tony Wilson de la Universitatea din Southampton a declarat că temperaturile extrem de scăzute au fost inutile și o “baie rece”, ar fi la fel de eficace ca o baie de gheață.

O alta a fost de acord că o simplă baie rece este de preferat vs băi de gheață care sunt “inutile”. Un al treilea raport a sugerat că o baie de apă rece (60-75 grade Celsius), a fost la fel de bună ca apa rece (54-60 grade Fahrenheit), și ca opt până la zece minute ar trebui să fie suficient timp, și a avertizat împotriva mai mare de zece minute.

Avertisment: dacă încercați să luați o baie de gheață, consulte un medic înainte și asigurați-vă că starea dumneavoastră generală de sănătate este bună sau mai sus, așa cum se poate suferi un atac de cord. De asemenea, trebuie să vă asigurați că vă sunt asistați atunci când se încearcă această procedură

Lasă un răspuns