de-ce-prezervative

Ce este ejacularea precoce?

Procesul de ejaculare reprezinta faza in care sperma este eliberata din organism, iar sintagma de „ejaculare precoce” reprezinta acea ejaculare necontrolata care are loc in mai multe situatii si anume, atat inainte, cat si dupa pantrunderea penisului in interiorul vaginului. Nivelul de excitatie este unul minim, iar rezultatul unui asemenea episod poate fi extrem de frustrant nu numai pentru el, ci si pentru partenera si poate sa duca la o crestere a starii de nervozitate si de nemultumire.

De ce apare ejacularea precoce?

Specialistii sustin faptul ca  exista mai multe motive care ar declansa acest fenomen cum ar fi, de exemplu:

 • afectiuni la nivelul aparatului genital masculin, dar si la nivelul tiroidei;
 • disfunctia erectila si unele anomalii de ordin anatomic;
 • cauze emotionale si psihologice.

Barbatii invata, pe masura ce capata mai multa experienta „in domeniu” sa isi controleze si sa isi intarzie orgasmul. Se stie ca ejacularea precoce poate sa apara in cazul in care partenera este noua, dar si in situatia in care a trecut o perioada mai mare de timp de la ultima ejaculare.

de-ce-prezervative

Si anumite emotii negative ar putea sa duca la aparitia acestui fenomen. Astfel, stari precum nelinistea, anxietatea sau melancolia accentuata ar putea fi factori care sa declanseze ejacularea. In anumite situatii ar putea sa fie declansata de consumul anumitor medicamente sau substante.

Ce simptome are ejacularea precoce?

Principalul simptom este incapacitatea de a intarzia ejacularea mai mult de un minut de la inceperea actului intim.

Diagnosticul corect

Ejacularea precoce poate sa aiba un impact negativ asupra calitatii vietii sexuale a individului si, de aceea, este necesara interventia in cat mai scurt timp posibil. Astfel, se recomanda o programare la un medic urolog, pentru investigatii. Acesta va adresa o serie de intebari cum ar fi:

 • Cat de des apare acest fenomen si de cat timp exista?
 • Ejacularea precoce a avut loc in cazul tuturor relatiilor sau s-a manifestat doar cu o partenera?
 • In ce masura afecteaza ejacularea precoce calitatea vietii intime, dar si pe cea personala, cu partenera?
 • Care sunt factorii care, in opinia pacientului, ar fi putut duce la aparitia ejacularii precoce?

In urma adresarii acestor intrebari, medicul poate sa afle detalii importante in ceea ce priveste posibilele cauze ale aparitiei afectiunii. De asemenea, in urma exemenului fizic pe care il realizeaza poate sa recomande anumite analize pacientului.

Ce tratament este recomandat in cazul ejacularii precoce?

In cazul acestei probleme, se recomanda ca pacientul sa desfasoare activitati care sa aiba un impact pozitiv asupra psihicului sau. Si practicarea anumitor tehnici de relaxare cum ar fi, exercitiile de respiratie sau meditatia sunt utile in acest sens.

In cazul in care pacientul are obiceiul de a consuma alcool sau anumite substante nocive, se recomanda sa se renunte, pe cat posibil, la acestea. De asemenea, medicul specialist poate sa recomande adoptarea anumitor metode cu ajutorul carora sa fie intarziata aparitia orgasmului. Aceste metode ar trebui adoptate nu numai de un partener, ci de amandoi. De exemplu, barbatul ar putea sa fie atent la senzatiile care anunta o posibila ejaculare si sa incerce sa le controleze. Pentru a-i fi mai usor, ar trebui sa discute cu partenera sa despre acestea.

Prezervativul, o solutie pentru prevenirea ejacularii premature

Prezervativul este cel mai indicat produs atunci cand este vorba de prevenirea bolilor cu transmisie sexuala, dar si a sarcinilor nedorite. Eficienta sa este de 99%, conform studiilor care s-au facut in acest sens. In ceea ce priveste ejacularea precoce, prezervativul ar reduce sensibilitatea penisului si ar intarzia aparitia orgasmului. Anumite prezervative care contin lubrifianti sunt special concepute pentru a intarzia ejacularea si a prelungi actul sexual.

Si anumite medicamente ar putea fi folosite pentru prevenirea fenomenului de ejaculare prematura. Acestea vor fi luate numai la recomandarea medicului specialist. De asemenea, si consilierea psihologica poate ajuta, deoarece are rolul de a reduce starile negative cum ar fi, de exemplu, anxietatea sau depresia.

Ce se intampla daca nu se intervine la timp?

Ejacularea precoce ar putea sa duca la complicatii mai mult la nivelul vietii intime si sociale si mai putin la nivel de sanatate a organismului. Pot sa apara complicatii care pot afecta semnificativ calitatea vietii persoanei si anume:

 • Respect de sine scazut

Respectul de sine poate avea foarte mult de suferit in cazul ejacularii precoce. Imaginea asupra propriei persoane poate suferi adevarate transformari, autoperceptia devenind una cu conotatii negative. Aceste probleme cu increderea in sine pot avea un impact dezastruos asupra vietii individului, atat la nivel personal, cat si social.

 • Probleme „in dragoste”

Ejacularea precoce poate sa duca la probleme in interiorul cuplului. Barbatul poate sa simta ca nu este suficient de bun si ca nu isi poate satisface iubita; ca nu este „suficient de barbat”. Partenera, in aceste momente, trebuie sa dea dovada de intelegere si sa il sustina din toate punctele de vedere. Comunicarea este esentiala pentru reducerea anxietatii, dar si a stresului resimtit in aceste momente. Nu trebuie uitat faptul ca sexul presupune doua persoane deci, amandoi trebuie sa se implice in egala masura.

Important de retinut!
 1. Ejacularea prematura este una dintre cele mai dse intalnite disfunctii sexuale cu care se pot confrunta persoanele de gen masculin;
 2. Daca sajacularea precoce are loc de mai multe ori, este necesara vizita la medicul specialist;
 3. Ejacularea precoce are loc dupa penetrarea imediata in vagin sau chiar inainte;
 4. Prezervativele sunt produse care ajuta la intarzierea ejacularii si la prelungirea actului sexual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *