Iti poti schimba dimensiunea telului

Daca un scop din viata poate sa para coplesitor, poti sa stabilesti un tel mai mic pentru a iti recupera inspiratia. Si, daca un tel mai mic nu ti se pare destul de plin de inspiratie, incearca sa tintesti mai sus si vezi cum iti afecteaza motivatia acest lucru.

Fa exercitii. Exercitiile fizice nu doar iti antreneaza corpul. Am observat ca doar 20 pana la 30 de minute de miscare fizica m-au scapat de o stare interna de tensiune si de stres si m-au facut sa fiu din nou mai atent.

Fa-ti 2 minute pentru a te uita inapoi la succesul tau. Poti sa iti inchizi ochii si sa te gandesti la toate lucrurile la care ai avut succes- indiferent de capitolul din viata ta in care s-au intamplat. Lasa amintirile cele mai pozitive sa iti stimuleze nivelul de motivare.

Recompenseaza-te si sarbatoreste-ti succesele ( indiferent de cat de mici sau de mari sunt acestea): Daca te astepti la o recompensa draguta pe care ti-o acorzi dupa ce ai terminat de facuto sarcina sau un proiect, atunci nivelul tau de motivatie tinde sa fie mai mare. Daca iti sarbatoresti succesul in alt fel, cum ar fi de exemplu sa iti faci un minut pentru a aprecia ceea ce ai sau spunand cuiva ceea ce ai facut, in mod obisnuit acest lucru te poate ajuta sa iti recapeti motivatia.

Fa putine cercetari inainte de a incepe: sa inveti de la oamenii care au fost acolo unde vrei si tu sa ajungi si care au facut ceea ce vrei tu sa faci te poate ajuta sa eviti decaderile si sa iti oferi un calendar mai realist pentru succes. Este foarte important sa nu iti pierzi motivatia atunci cand lucrurile nu se intampla la fel de repede pe cat ti-ai fi dorit tu sa se intample.

Ia o pauza de 2 minute pentru meditatie: Atunci cand mintea mea e putin obosita sau poate supra incarcata cu energie, atunci de obicei imi scade si nivelul de motivatie. Prin urmare, in timpul dupa amiezii sau oricand am nevoie, tind sa ma intind doua minute cu ochii inchisi si sa ma concentrez pe respiratia mea timp de doua minute. Acest lucru tine sa imi elibereze mintea de stres si sa imi reduca nivelul de tensiune interioara.

Poti sa iesi in natura: Putine lucruri imi pot oferi aceleasi nivele de energie si de motivatie in viata asa cum poate acest lucru. Prin urmare, de obicei ies la o plimbare in natura si in acel moment reusesc sa nu ma gandesc la nimic deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *