curatare-peste

Cum se curata pestele rapid si usor

Pe 8 aprilie sunt Floriile si, fiind dezlegare la peste, toti cei care au postit cu smerenie pana acum, cu siguranta vor chefui cu diverse preparate din peste, o bucata zdravana de mamaliga, totul stropit cu „niscai” mujdei de usturoi si, desigur, cu nelipsitul vin. Cu aceasta ocazie echipa noastra ureaza un calduros „La multi ani!” tuturor persoanelor care poarta acest minunat nume si a acelora cu nume de flori, iar pe langa urarile de bine, echipa noastra vine in ajutor tuturor gospodinelor cu acest mic ghid virtual in care va sfatuieste cum se curata pestele rapid si usor.

Curatarea pestelui este o actiune simpla care insa poate rezulta destul de complicata pentru cei care sunt incepatori in bucatarie. Pentru a curata pestele rapid si usor avem nevoie de o pereche de foarfece, un cutit si/sau o ustensila de curatat cartofii si o pereche de manusi de latex pentru a preveni ca mainile sa prinda miros de peste.

Cum se curata pestele rapid si usor:

Incepem curatarea pestelui prin eliminarea tuturor aripioarelor cu ajutorul foarfecii, insa coada pestelui ( inotatoarea mai precis) nu trebuie eliminata ci doar scurtata. Acum, cu ustensila de curatat cartofii sau cu cutitul, curatam pestele de solzi de la coada spre cap dupa care il spalam bine sub un jet de apa.

Taiem apoi pestele pe burta de jos in sus ( de la acea gaurica mica aflata intre cele doua aripioare ventrale pana la branchii), se deschide, se elimina maruntaiele ( de la coada spre cap) si se spala bine apoi se gateste dupa propriul plac.

Spor la treaba si pofta mare!

Lasă un răspuns