Incearca diferite tehnici de respiratie pentru a iti deschide caile aeriene

Respiratia cu buzele tuguiate este o tehnica pe care o poti practica atunci cand ai probleme de respiratie. Poti respira prin nas cu buzele inchise si, atunci cand urmeaza sa expiri, trebuie sa iti tuguiesti buzele ca si cum ai sufla intr-o lumanare. “Aceata tehnica ajuta la eliminarea aerului blocat din plamanii tai si iti poate mentine caile respiratorii deschise pentru mai mult timp”, explica Simoff. Poti sa iti intrebi doctorul sau terapeutul respirator pentru a te ajuta sa inveti acest ruc simplu de respiratie.

Poti folosi un umidificator pentru a iti imbunatati sanatatea plamanilor

“Poti iesi afara intr-o zi uscata si sa respiri pe gura pentru a vedea cat este de dificil sa respiri aer uscat”, explica doctorul Simoff. “Umiditatea este buna pentru sanatatea plamanilor tai”. Daca aerul din casa ta  e uscat, poti folosi un umidificator. Cea mai importanta camera pe care trebuie sa o pastrezi mai umeda este dormitorul tau si trebuie sa te asiguri ca iti cureti umidificatorul in mod regulat pentru a preveni aparitia mucegaiului. Pastreaza umiditatea din casa ta intre 30 si 50 de procente.

Evita iritantii aerieni din praf si din aerosoli

Oamenii care lucreaza intr-un mediu cu mult praf si fumuri- cum ar fi minerii si cei are se ocupa de grane, de exemplu- au un risc mai mare de a suferi din cauza bronsitei cronice. Daca ai fost diagnosticat cu bronsita cronica, anumiti iritanti iti pot inflama caile aeriene si sa duca la inrautatirea simptomelor pe care le ai. Poluarea aerului, praful si fumurile chimice ar trebui sa fie evitat pe cat de mult posibil. Trebuie, de asemenea, sa ai grija cu produsele cu aerosoli, cum ar fi sprayurile de par, produsele de curatare in casa, sprayurile cu vopsea si deodorantele, care iti pot irita plamanii.

Poarta o masca pentru a te proteja impotriva simptomelor

Purtarea unei masti care sa iti acopere nasul si gura te poate ajuta sa eviti iritantii din aer care pot duce la inrautatirea simptomelor de bronsita cronica. “Pentru oamenii ce au plamani normali, o cantitate mica de iritatie este, de obicei, tolerata foarte bine,” declara Simoff, “dar aceeasi iritatie poate duce la declansarea simptomelor in cazul oamenilor ce sufera de bronsita cronica. O simpla masca de la farmacie sau de la un magazin cu piese te poate proteja in situatiile in care esti expus la praf, fumuri sau diferiti iritanti ce sunt prezenti in aer.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *