combate-stresul-cu-muzica

Cum se combate stresul prin muzica

Ce este mai sanatos decat o melodie potrivita care sa-ti incante urechile si sa-ti calmeze nervii? Pastilele pot da dependenta si/sau crea efecte secundare mai mult sau mai putin grave, insa o melodie adecvata este mai sanatoasa si te poate vindeca rapid. Asadar, in acest mic ghid virtual, echipa noastra iti da cateva sfaturi utile despre cum se combate stresul prin muzica.

Stiai ca o melodie impotriva stresului ajuta la producerea hormonului seninatatii care induce o stare de calm?

In acest sens, in SUA a fost lansata o carte intitulata „playlist-ul iti poate schimba viata” care sustine ca o colectie de muzica ( playlist) te poate ajuta sa te simti mai bine in fiecare zi inducand o imbunatatire a psihicului si o stare de calm. Potrivit autorilor acestei carti melodiile noastre preferate ne pot ajuta atat in ceea ce priveste sanatatea cat si memoria, gradul de concentrare si capacitatea de a fiorganizati.

Asadar, specialistii au creat playlist-uri speciale in baza codului Bpm ( beat per minute: vigilenta creste in mod proportional cu bataile pe minut) caci ritmul, armonia, rezonanta si sincronizarea sunt factori utilizati si in studiul creierului, iar ritmurile creierului, invers, sunt organizate cu aceleasi principii ale muzicii.

Iata playlist-ul antistres sugerat de trei mari specialisti ai psihologiei si divulgarii ( Galina Mindlin, Don Durousseau si Joseph Cardillo):

  • melodiile „Imagine” a lui Lennon si „Every Breath You Take” cantata de Police sunt recomandate pentru a induce o stare de calm; datorita ritmului captivant acestea relaxeaza corpul si mintea;
  • melodia „New York New York” a lui Frank Sinatra, datorita ritmului de balansare cu 27 de Bpm, este recomandata pentru reducerea starii de anxietate;
  • de asemenea melodia celor de la Beatles ” Here Comes The Sun” ajuta la combaterea stresului; iar daca Beatles ne ajuta sa ne relaxam, Rolling Stones cu melodiile lor ne ajuta sa ne regasim energia. Acelasi lucru este valabil si pentru „Pride” a celor de la U2 si ” Don’t Phunk with My Heart” a celor de la Black Eyed Peas.

In playlist-ul care ne da energie putem include si melodiile „Lady Madonna” cantata de Beatles, ” The Power of Love” a lui Huey Lewis and the News si „Back on the Chain Gang” a celor de la Pretenders pe care specialistii le recomanda pentru a face ordine si curatenie in casa.

Bineinteles acestea sunt doar cateva din numeroasele melodii internationale care ajta la combaterea stresului si la regasirea energiei; aceste melodii variaza de la o persoana la alta in functie de gusturi si preferinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *