cele-mai-bune-mancaruri-de-iarna

Care sunt cele mai bune mancaruri de iarna pentru fi mancate in sezonul de iarna ? Retete de sarbatori

Mulți oameni nu știu ce să mănânce în timpul sezonului de iarnă și sfârșesc prin consumul de alimente tradiționale ( de multe ori nesanatoase ). O mulțime de a le evita complet alimentele de sezon, sanatoase si consuma cantitati mari de alimente îngrășare.

Cu schimbarea anotimpurilor, modificarile stilului de viata, de asemenea, să apară. Schimbarea obiceiurilor alimentare în funcție de sezon ajută organismul rămâne sănătos. Acest lucru poate ține diverse boli departe în timpul iernii. Știința a dovedit că sezonul rece ( mai ales iarna ) ajuta menține sănătatea organismului în ansamblu și îmbunătăți funcțiile sistemului digestiv. Din cauza temperaturilor scăzute din mediul, oamenii consumă mai multă căldură în formă de energie.

Astfel, fiecare persoană va avea nevoie de mai multă energie în sezonul de iarnă, ​​care determină consumul de mai multe alimente grase. Cu toate acestea, ar fi oportun să mănânce alimente care dau energie, dar contin mai putine calorii. În plus, oamenii au nevoie să urmeze o dieta buna pentru a evita substante nutritive esentiale dezechilibre și deficiențe de vitamine.

Dacă aveți posibilitatea de a dobândi cel puțin unele dintre alimentele de mai jos în timpul iernii, nu ar trebui să aibă gânduri secunde.

 Mancaruri de iarna – Pește

Vitamina D este produsa in mod natural de organism atunci cand este expus la lumina soarelui. Deficit iarna aceasta este considerată a fi una dintre principalele cauze ale bolilor de sezon.

Cercetatorii au confirmat că în pește acolo ridicat nivel de vitamina D, care ajuta la atenuarea bolilor specifice prin cresterea cantitatii de serotonina (unul dintre neurotransmitatori responsabili de buna dispozitie).

Iaurt cu culturi de bacterii lactice

Iaurt natural conține vii de bacterii lactice culturi care ajuta la stimularea sistemului imunitar. Ele sunt benefice pentru menținerea echilibrului bacterian din intestin și pentru a preveni creșterea excesivă a ciupercilor. De asemenea, iaurt natural este recomandat pentru beneficiile generale de sănătate, inclusiv a pielii (datorită conținutului ridicat de vitamina B complex).

Mancaruri de iarna – Usturoi

Usturoiul este bine cunoscut pentru a preveni apariția multor boli, in special răceală și gripă care apar în timpul iernii. Acest lucru se datorează alicina, o substanță conținută în usturoi, care poate stimula producerea de celule albe din sange, care sunt specializate în lupta cu infecțiile. Mânca usturoi zdrobit să beneficieze pe deplin de proprietățile sale.

Legume

Parte din familia de legume sunt plante pod, de mult cum ar fi fasole, linte, mazăre, etc Acestea ar trebui să fie luate în considerare, printre ingredientele de top din retete preparate în timpul iernii, deoarece acestea sunt bogate in substante nutritive importante. Gustul lor este plăcut, și după consum, un sentiment persistent de satietate se instalează rapid. Varza Varza este un aliment care poate fi inclus în orice moment, în meniul de zi cu zi, așa cum este scăzut în calorii, dar bogate in substante nutritive. Această hrană este o sursă de vitamina A si contine fitochimicale naturale, cum ar fi luteina si zeaxantina, care sunt necesare pentru menținerea ochii sanatosi. Exista mai multe soiuri de varză printre vrăjitoare cel de nutrienți de sus este varza. Toate tipurile de varza sunt bogate in vitamina C, acid folic, fier, magneziu, beta – caroten și fitochimicale. Varza pot fi preparate sub forma de salate, preparate, sau poate fi adăugat încompoziția supe calde.

Arahide

Arahide au o compoziție destul de decent de antioxidanti. Acestea sunt alimente care de încălzire a corpului și sunt o excelenta sursa de vitamina E și B3. Mai mult decât atât, fiind o sursa de grasimi mononesaturate, care sunt recomandate pentru sanatatea inimii lui.

Cereale

Printre familie cereale, grâu, orz, ovăz și orez sunt incluse. Ei au fost cunoscute ca fiind esențială pentru buna funcționare a sistemului digestiv și sănătății inimii, dar, de asemenea, pentru a menține nivelul de glucoză din sânge în limite normale. Cerealele integrale sunt bogate in vitamina B12. Aceasta vitamina ajuta la prevenirea depresiei, o afectiune care apare adesea în zilele scurte de iarna, de culoare închisă.

Dovleac

Dovleac contine mai multe fibre si mai putine calorii. Acesta este un aliment consistent, care poate fi consumat de sezon rece, fără a fi nevoie de a face prea multe griji castiga in greutate. Este o bună alternativă la dezintoxicare sau diete care urmează, de obicei, sarbatorile de iarna slăbire. Sucul de dovleac este bogat în beta – caroten și vitamina E, substanțe care scad riscul de astm si alte boli – de la cancer la boli cardiovasculare.

Rodii

Sucul de rodie este bogat in antioxidanti. Doar o ceasca din acest suc ajută zilnic lupta impotriva radicalilor liberi și previne formarea depunerilor de colesterol rau pe peretii arterelor ( care provoacă diverse boli de inima ). De asemenea, sucul de rodie îmbunătățește fluxul de sânge la persoanele cu boli cardiace.

Citrice

Iarna este sezonul de citrice proaspete. Portocalele sunt încărcate cu vitamina C. două portocale oferi organismului mai mult de 100 % din doza zilnica recomandata de vitamina C, si alte elemente nutritive, precum și. În plus, portocale contin acid folic și vitamina B, fibre si potasiu, care ajută la menținerea inima sanatoasa. Consumul echilibrat de citrice vă va ține departe de raceala si gripa in timpul iernii. Nu mânca prea mult citrice ca vei avea, probabil, probleme ale sistemului digestiv.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt foarte hrănitoare și sunt alimente excelente care pot fi incluse în meniu iernii, deoarece oferăcorpului căldura necesară. Ele sunt o sursa buna de fibre si carbohidrati complecsi, vitamina A, C si minerale, chiar, cum ar fi mangan și cupru. Pot fi consumate fierte, coapte sau în supe.

Spanac

Spanacul este recomandat sa se consume în timpul iernii, dacă veți găsi posibilitatea de pe piețele, așa cum acesta este bogat in antioxidanti si fier. Antioxidantii va oferi energie pentru a ține la distanță popular depresie de iarna. Includeți -l în supe, salate, feluri de mâncare și chiar sucuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *