sprancene-perfecte

Cum sa am sprancene perfecte

Deseori sprancenele sunt subestimate, insa ele reprezinta una dintre cele mai importante parti ale fetei: menite sa separe fruntea de zona delicata a ochilor protejand-o de transpiratie, incadreaza fata si subliniaza expresiile si emotiile noastre.

Tinand cont de rolul important al sprancenelor este recomandat sa le ingrijesti cu interventii apropriate, iar pentru un rezultat perfect este bine sa apelezi la un expert in domeniu: odata individuata forma srancenelor corespunzatoare fetei tale, o vei putea mentine singura, acasa, prin pensat. Daca nu ai incredere, nu poti apela la un expert si preferi sa-ti ingrijesti singura sprancenele, echipa noastra iti vine in ajutor cu acest articol in care iti da cateva sfaturi utile despre cum sa ai sprancene perfecte.

Cum sa am sprancene perfecte:

  • In primul rand trebuie sa dai o forma sprancenelor tale, iar pentru a face acest lucru trebuie sa le vezi in raport cu restul fetei; astfel vei evita greselile frecvente: sprancenele cu un arc prea accentuat te fac sa pari surprinsa, in timp ce cele cu o forma prea dreapta te fac sa pari trista sau furioasa. Este indicat sa respecti linia naturala a sprancenelor cu ceva rectificari: aranjarea formei sprancenelor este o interventie care necesita atentie maxima.
  • Pentru a individua forma perfecta a sprancenelor in raport cu fata ta, te poti folosi de un creion drept pentru a vedea liniile care trebuie sa le urmezi; distanta dintre sprancene trebuie sa fie egala cu cea dintre ochi ( vezi desenul din fotografia alaturata cu  liniile de inceput, A, si de sfarsit, B, ale sprancenei, dar si cu arcul acesteia, C).
  • Daca ochii tai sunt un pic mai distantati atunci lasa un spatiu mai mic intre sprancene, daca, in schimb, ai ochii mai apropiati lasa un spatiu putin mai mare intre sprancene. Evita sa modifici partea de sus a sprancenelor intrucat vei distruge curba naturala a fruntii.
  • Odata individuata forma a sprancenelor, defineste-o cu un creion bine ascutit pentru a evita greselile. Inainte de a trece la pensarea sprancenelor periaza-le astfel incat toate firele de par sa fie intr-o singura directie si scurteaza-le cu o forfecuta de ungii.
  • Iti recomandam sa te pensezi dupa un dus deoarece durerea se simte mai putin, pielea este curata si improspatata, iar firele rebele de par faciliteaza pensatul sprancenelor. Dupa dus, aplica o crema hidratanta pe sprancene, iar daca ai pielea sensibila pune si un cub de gheata pentru a amortiza durerea. Continua cu pensarea sprancenelor: tine pielea bine intinsa, si, cu o penseta, incepe sa smulgi usor, fir cu fir, apucand cat mai aproape de radacina, astfel parul va fi tras cu tot cu bulb iar pensatul va dura mai mult timp.
  • Penseaza-ti simultan sprancenele pentru un rezultat simetric si periaza-le din cand in cand; pentru sprancene mai pline periaza in sus, iar pentru un arc mai fin piaptana in directia de crestere.
  • Daca esti invitata la petrecere ori ocazie importanta, penseaza-ti sprancenele cu o seara inainte pentru a evita roseata si efectele neplacute si, aminteste-ti ca folosirea incorecta sau prea frecventa a pensetei poate duce la deteriorarea foliculilor de par care, odata moarte, nu vor mai creste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *