vopsele-cu-ulei

Cum se utilizeaza vopselele pe baza de ulei

Pictura exista de secole, primele exemplare datand de aproximativ 30.000 de ani.

Pe vremuri vopsea pe baza de ulei consta din picmenti organici amestecati cu diverse plante sau uleiuri din diferite seminte. Pe vremuri artistii Italieni au utilizat chiar si ulei de masline pentru o scurta perioada de timp, dar cum timpul de uscare era foarte lung, aceasta metota a fost usor uitata. Introducerea picturii pe baza de ulei este responsabila pentru o multitudine de picturi faimoase, cum ar fi celebra „Cina cea de taina”. Astazi, vopselele de ulei constau in principal din ulei de pante ca galebenele.

In 1841, a fost introdus tubul de vopsea, care a facut din pictura o arata „portabila”, cu artisti capabili sa picteze oriunde si in orice moment. Dar cum versatilitatea picturii pe baza de ulei a crescut la fel a crescut si complexitatea acesteia. O larga varietate de vopsele de ulei, culori, consumabile pot lasa un pictor nou confuz. Dar odata ce ai invatat elmentele de baza, pictura in ulei poate fi o forma de arta foare plina de satisfactii.

Sa facem o scurta enumerare a lucrurilor de care veti avea nevoie:

  • un chit de vopsea pe baza de ulei
  • terebentina
  • pensule cu fir natural
  • panza
  • paleta de portelan

Inainte de toate cateva sfaturi si avertizari:

  • veti gasi foarte rar nuante de verde intr-un set de vopsea pe baza de ulei. Verdele si alte culori absente sunt de obicei obtinute prin amestecare a doua sau mai multe culori de baza.
  • In cele mai multe cazuri pentru a deschie sau inchide o culore trebuie sa adaugati o alta culore.
  • Nu uitati ca vopseau pe baza de ulei pateaza si poate fi un adevarat cosmar sa scoateti petele de pe imbracaminte si covor. Purtati intotdeauna o camasa sau haine vechi, si alegeti o zona de lucru adecvata pentru posibile pete de vopsea.

Uita-te dupa un set de incepatori acesta are o vaietate de culori. Acestea vor dura o perioada mai lunga, si foarte rar va trebui inlocui. Veti putea adauga la paleta de culori de indata ce incepeti sa va obisnuiti cu acest tip de pictura.

Alegei o marca de telebentina, pe care o veti folosi la subtierea vopselei dvs, deoarece uneori vopseaua din tuburi este prea groasa pentru ideea dvs. sau proiectul ales. In aceasata situatie devine folositoare telebentina, pe care cand o adaugati la o culoare o subtiaza, ii poate reduce opacitatea, in cele din urma creand acel efect de a vedea prin.

Cumpara pensule bune. Nu te zgarcii. Pensulele sunt cea mai importanta parte din pictura dvs. Pensule de buna calitate vor dura mai mult si pot chiar usura munca dvs., spre deosebire de pensulele mai ieftine care va pot scoate „peri albi”.

Curatati pensulele bine. Pensule dvs. vor fi intotdeauna gata de utilizare daca le curatati in mod corespunzator intre sedintele de pictura. Pentru a curata pensule bine trebuie sa le inmuiati in terebelina si sa le lasati sa se usuce pe un prosop de hartie. Apoi, nu uitati sa le puneti inpoti in zona de lucru.

Utilizati o paleta de portelan. Acest tip de paleta este usor de curatat, ideala pentru amestecarea vopselelor, si de obicei are o suprafata mai mare pentru a raspandi culorile dvs.

Achizitionati un sevalet confortabil. Un sevalet ar trebui sa fie intotdeauna adaptat la o inaltime corespunzatoare si plasat intr-o zona bine luminata.

Ia o panaza. Pictura in ulei trebuie intotdeauna facuta pe panza. Nu este niciodata o idee buna sa pictati pe alt tip de material cand vine vorba de vopsele pe baza de ulei.

Incepeti sa pictati. De indata ce aveti tot ce va trebuie la indemana, puteti incepe prima piesa de arta.

Exersati amestecarea cu terebelina, si de asemenea exersati amestecarea culorilor pentru a crea noi nuante. Exersati folosirea pensulelor (exersati-va mana), si creati-va propriul dvs. stil de a picta. Si cel mai important, distrativa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *