Cum sa tonific corpul dupa nastere

Ai devenit mamica de curand si vrei sa-ti tonifici corpul? In acest mic ghid virtual echipa noastra te sfatuieste cum sa tonifici organismul dupa nastere si cum sa ai un corp de invidiat. Mamicile, dupa nastere, sunt fericite, dar foarte obosite si ultimul lucru la care se gandesc in acesta perioada este gimnastica.

Nu uita, insa, ca organismul trebuie sa se intorca la forma initiala si unii muschi au nevoie de mai multa tonifiere.

In continuare echipa noastra te sfatuieste, in cativa pasi, cum sa tonifici corpul dupa nastere:

  1. Din a treia pana in a zecea zi poti efectua urmatoarele exercitii de tonifiere: din pozitia de intinsa pe pat indoaie alternativ picioarele, apoi intinde-le pe rand si, pastrand membrul inferior in acesta pozitie, flexeaza, intinde si roteste piciorul. Repeta de cateva ori cu fiecare picior acest exercitiu. Acest tip de exercitiu este util pentru a evita aparitia varicelor si ajuta la tonifierea musculaturii abdomenului.
  2. Din pozitia de sezut pe pat/ canapea, du mainile unite la stern, apasa ferm cu palmele si, simultan, incordeaza muschii interni ai coapselor. Acest simplu exercitiu tonifica muschii pieptului care au nevoie de o atentie speciala pentru a sustine sanii.
  3. Asezata pe pat cu picioarele departate si usor indoite, cu bratele ridicate si intinse flexeaza trunchiul inainte aducandu-ti capul la genunchi si expira profund, revino apoi lent in pozitia initiala inspirand. Acest exercitiu, pe langa respiratia toracica, ajuta la elasticitatea coloanei vertebrale. Proaspata mamica ar trebui sa repete fiecare dintre aceste exercitii de 2 ori pe zi in prima zi, crescand apoi treptat numarul exercitiilor de pana la 6 ori, executandu-le in reprize de 3 ori pe zi: dimineata, la pranz si seara inainte de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *