Atitudinea ta iti poate schimba realitatea

Stabilirea unor teluri si revizuirea lor in mod frecvent este un mod de a te concentra asupra a ceea ce este mai important, ceea ce te va ajuta sa faci pasii necesari pentru a ajunge mai aproape de telul pe care ti l-ai propus. Un alt mod prin care poti sa faci acest lucru este sa folosesti anumiti stimuli externi, cum ar fi anumite bucati de hartie pe care sa scrii ceea ce ai nevoie si apoi sa pui acele lucruri pe frigider, pe oglinda de la baie, etc.

Cu totii am auzit ca ar trebui sa avem o atitudine pozitiva sau poate ca “ ar trebui sa iti schimbi atitudinea”. Acesta e un sfat bun, dar fara nici un motiv bun de a face acest lucru, este foarte usor sa ignori asemenea sugestii si sa continui sa iti folosesti vechea atitudine.

Dar cel mai bun lucru pe care l-am descoperit in ultimii ani este faptul ca, daca iti schimbi atitudinea, iti poti schimba si realitatea. Atunci cand, de exemplu, adopti o atitudine pozitiva in locul unei atitudini mai negative, atunci incepi sa vezi lucruri si puncte de vedere care erau invizibile pentru tine inainte. Te-ai putea gandi: “de ce nu m-am gandit la aceste lucruri inainte ?”.

Atunci cand iti schimbi atitudinea, schimbi si lucrurile asupra carora te concentrezi si poti sa vezi toate lucrurile din lumea ta in cu totul alta lumina.

Acest lucru este, desigur, foarte similar cu sfatul anterior pe care l-am dat, dar am dorit sa ii dau acestuia niste spatiu, pentru ca schimbarea atitudinii tale poate sa creeze o schimbare cu adevarat nebuneasca in lumea ta. Ar putea, totusi, sa nu arate asa doar daca te gandesti la acest lucru. Pesimismul ar putea sa para doar realism. Dar acest lucru se intampla doar pentru ca sistemul tau de activare reticulara este setat sa vada doar lucrurile negative din jurul tau, ceea ce te face sa ai “dreptate”  in mare parte a timpului. Si poate ca acesta e lucrul pe care ti-l doresti. Pe de alta parte, in viata sunt foarte multe lucruri mai distractive decat sa ai dreptate mai tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *